WSK EURO SERIES ROUND 1 LA CONCA

Schermafbeelding 2013-03-05 om 19.53.47

In La Conca hebben we met Jorrit in de KZ1 klasse een mooi resultaat weten te behalen. Vrijdag tijdens het tijdrijden wist Jorrit zich als  vierde te kwalificeren. Zaterdag tijdens de eerste twee series wist hij een keer als derde en een keer als tweede over de finish te komen. In de finale later op die dag vertrokken hij en Max Verstappen, zijn teamgenoot en goede vriend, samen op de eerste startrij en wisten aan het einde van de race deze posities te behouden. 

Zondagochtend tijdens de vrije training, was er even een moment van angst toen Jorrit door een olievlek in de bocht rechtdoor ging en met hoge snelheid onder een hek doorschoot. Gelukkig bleek zijn nekblessure mee te vallen en wisten ze het kart te herstellen zodat Jorrit later die ochtend toch kon deelnemen aan zijn eerste serie van die dag. Ondanks zijn nekblessure finishte hij toch op een derde plek. Tijdens de tweede serie zondag startte hij vanaf de derde plek. Hij wist deze serie als winnaar over de finish te komen. Door deze overwinning, startte hij in de finale omstreeks drie uur vanaf pole position. Na de tweede ronde nam Max de leiding van Jorrit over, maar in de derde ronde werd de wedstrijd stilgelegd door een rode vlag situatie. Hierdoor vond er een herstart plaats. Tijdens deze start viel Jorrit terug naar een vierde plaats, maar hij wist na enkele felbevochten rondes de derde plek terug te pakken van Paulo De Conto. Vervolgens zette hij de achtervolging in op Ben Hanley die op de tweede plek reedt, maar helaas was de afstand te groot om nog een aanval te kunnen doen. Jorrit kwam dus als derde over de finish, Ben Hanley werd tweede en Max Verstappen haalde de overwinning binnen. Een mooi podium voor de eerste wedstrijd van de WSK Euro Series 2013.

 20130305-205607.jpg

In de KF3 klasse was Stan tijdens de trainingen heel snel. De kwalificatie was helaas iets minder. Dat bracht ook het feit met zich mee dat tijdens de series het moeilijk was om de vele crashes te ontwijken. Zijn laatste serie maakte het echter allemaal weer een beetje goed. Stan reed zeer sterk naar de 3e plaats. Een 15e startplek in de B-finale, en deze plek wist hij te waarborgen. Gelukkig een plaatsing voor de uiteindelijke finale. Weliswaar van een 30e startpositie, maar dat de drive was er niet minder om. Na een aantal mooie acties wist Stan als 15e te finishen in deze finale.