Debuut ICC !

 

Zaterdag: het was voor mij de eerste keer dat ik met een ICC kart op het circuit van Berghem moest rijden. Het was dus in het begin even wennen aan de baan. De ICC kon maar 6 keer 12 minuten trainen, dus ik moest de baan snel onder controle krijgen. De eerste trainingen hebben we motors ingereden en daarna kon ik voluit gaan. Dit ging vrij goed, met gebruikte banden zaten we ongeveer 2 a 3 tiende van de top af. De laatste 2 trainingen waren in het donker, hierdoor konden er geen echte snelle tijden meer gereden worden. Ik wist dat er nog wat tijd te halen viel in de banden, ik had er dus veel vertrouwen in.

Zondag 1e vrije training: De baan was nog nat en we moesten dus op regenbanden vertrekken. Ik had nog nooit in de regen met een ICC gereden, maar ondanks dat ging het redelijk. Ik draaide een 14e tijd, maar het moest nog veel sneller!

Kwalificatie: De baan was nog erg nat maar droogde snel op omdat er veel rijders op de baan waren. De groep voor ons reed nog op regen banden maar voor de ICC was het gokken. Wij kozen voor regenbanden. In het begin was dit het beste, en ik had de snelheid er goed inzitten. Ik was voortdurend in de top 3 te vinden samen met EK toppers als Verdi Geurt en Arjan Kievitsbosch. Maar 5 ronden voor het einde droogde de baan zo snel dat de rijders die voor slicks gekozen hadden onder mijn tijd door gingen. Ik werd op 3 ronden tijd van een 2e naar een 23 positie gezet. Pech dus, maar alleen de finale telt als dagklassement, er was dus nog kans genoeg.

Pre-finale: Ik moest van P23 vertrekken. Dit was de eerste keer dan ik met een ICC een echte start moest maken. Na 3 keer opnieuw starten vanwege valse starts kwam ik goed van de plek en ging naar voren. De moter liep niet goed in de 6e versnelling, hierdoor verloor ik veel tijd. Maar ondanks dit kon ik nog veel rijders inhalen en kwam als 14e over de streep. De kansen lagen dus nog open voor de finale.

Finale: Vanaf een 14e positie was nog alles mogelijk. De start was super, ik ging van 14 naar 6. Twee bochten later lag ik al op P4. Op kop lagen Van Dreven en Jansen met daarachter Jim Ringelberg. Ik was duidelijk sneller dan Ringelberg en wilde een actie gaan doen op P3. Er was echter doordat het erg donker was een crash waarbij veel rijders betrokken waren. Hierdoor besloot men de race stil te leggen. Weg 4e plek dus. Ik moest gewoon weer op mijn oude startplek beginnen. Ook deze start was netjes, maar in de eerste bocht kwam ik een beetje in het gedrang en verloor wat plekjes. Ik kon nog enkele plekken naar voren klimmen en kwam als 10e over de finish.

Een 10e positie in het eindklassement, niet slecht voor de eerste ICC race en in zo'n sterk veld. Foto's volgen spoedig!

 

Yard Pex

e-mail Pex Racing team