Zeer Zwakke beslissing KNAF

Dit weekend is er voor het 3e weekend op rij een race voor ons. Dit keer op onze thuisbassis Genk. Ik moest voor het eerst op mojo banden rijden.

Vrijdag: We gingen dus voor het eerst op mojo banden testen. Dit viel mij al gelijk tegen. Deze zijn namelijk stukke langzamer dan de Vega Groen waar ik normaal op moet rijden tijdens de BK en de VAS wedstrijden. In het begin waren de tijden nog ver van de snelste maar aan het einde van de dag konden we goed mee met de top.

Zaterdag vrije training 1: We hadden al een redelijk goede setup gevonden van kart en motor. We konden dus een gooi doen naar de top 5. Dit lukte goed, we hadde de snelheid goed te pakke en zater voor kampioenskanshebbers van Kampen, Grimmeld en Romviel. Er waren enkelen die met nieuwe banden vertrokken en ietsjes harder gingen.

Zaterdag Vrije training 2: Ik en mijn monteur Ruud hadden besloten voor deze training nieuwe banden te leggen om te kijken hoe hard we daadwerkelijk gingen. Het bleek dat we goed voorin mee konden. Ik wist een nette 2e tijd neer te zetten achter de lijder in het kampioenschap Maik Barten. We waren slechts 0.04 seconden trager. We hadden er dus het volste vertrouwen in.

Kwalificatie: Ik wist net als altijd slim vooraan weg te rijden. Ik wist dat ik hard moets rijden wilde ik op Pole Position starten. Dit lukte ons egt niet. Ik had lang een 2e tijd in handen gehad maar in de laatste ronden wist Rober Romviel net een paar duizendsten sneller te rijden. Ik mocht dus op P3 vertrekken in de 1e race later die middag. De pole was voor Barten voor Romviel.

Race 1: Ik had dus het geluk dat ik aan de binnenkant mocht starten. Na 2 opwarmronden hadden we een heel lichtrollende start. De poleman Barten maakte een slechte start waardoor ik even een duwtje moest geven hierdoor kon ik niet voorbij aan de man op p2. Ik ging dus als 3e door de bocht met een achterstand op de nr 1 en 2. Na een ronde had ik het gat gedicht. En na een super inhaalactie kon ik eenvoudig de 2e plek overnemen van Romviel. Ik kon dus op weg naar Barten. Deze was echter ietsjes te snel voor mij. Ik finishte als 2e me ruime voorsprong op nr. 3 Grimmmeld.

ZONDAG:

Race 2: Ik mocht dus op de 1e startrij starten. Ik werd bij de start naar buitengeduwd. Ik lag na de start 4e achter Barten, Grimmeld en Romviel. Ik was beduidend sneller dan de Nummers 2 en 3. Ik kwam met grote sprongen dichterbij. Maar net toen ik in de 2e ronde van de race uit de slipstream van Romviel kwam, kreeg ik een vastloper. Mijn race was dus ten einde en moest in de finale dus ergens achteraan starten.

Finale: Ik moest dus ergens in het achterveld starten. Bij de start was het gelijk een grote crash het halve veld vloog over mekaar heen. Door een duw van achteren kon ik de stilstaande karts niet meer ontwijken. Ik werd dus gedwongen door het gras verder te rijden. Door de klap was voor alles krom bij mij waardoor mijn stuur verkeerd stond en ik niet meer goed kon sturen. Mijn tijden waren dus behoorlijk wat langzamer dan voorheen. Ondanks dit mankement klom ik op naar een nette 4 positie. Curfs en Grimmeld die beduidend sneller waren(door kromme stuurstang etc.) konden bij mij komen maar waren beide niet slim genoeg om mij te verschalken. Ik kon door constant te blijven rijden bijna de nummer 3 Jan-Willem Dontje komen. Deze gaf ik 2 bochten voor het einde een slim tikje en voorbij was ik. Een 3e plek ondanks alle schade was een net resultaat.

Na de race moest ik bij de wedstrijdleiding komen. Ik had namelijk volgens hun een stuk van de baan afgekort. Dit was vanwege de crash. Het was dus een onterechte beslissing van de KNAF(zoals gewoonlijk). De wedstrijdleiding had gewoon een roode vlag in de race moeten gooien, maar durfde dit niet aan. Zoals we vaker gemerkt hebben liet de KNAF veel te wensen over. Het zal dan daarom ook warschijnlijk onze laatste KNAF-race van dit jaar zijn.

Ondanks de vastloper in race 2 en de 10 seconden straf in race 3 waren we erg tevreden over het weekend. We hadden immers bewezen dat we ook op mojo banden goed voorin mee konden. De volgende wedstrijd is ook weer in Genk dit keer de een na laatste race van de VAS!

MAANDAG

Na 3 dagen racen met de rotax max hadden we er nog steeds niet genoeg van. Richard stapte sinds lange tijd weer eens in een ICC kart. En dit ging hem goed af. De Nederlands Kampioen is het dus nog lang niet verleerd!!!
Ook ik heb nog enkele rondjes in de ICC gereden, dit ging geweldig en de tijden logen er niet om. Ik kon goed meekomen met topers uit het belgisch kampioenschap.