1e Belgisch Kampioenschap Genk

 

Na een goed Belgisch kampioenschap in de rotax max senior (vice kampioen) was het nu tijd voor het echte werk. De KZ2 (icc) klasse. Dit keer een sterk veld, met Jos Verstappen en internationale toppers als Carette en Pecasse. Ik begon een beetje ziek aan het weekend maar was toch fit genoeg om te kunnen starten.

Zaterdag

1e Vrije training: De baan was nog een beetje vochtig. Vrijdag had het immers de hele dag geregend. Ik zat er gelijk al goed bij, lang stond ik op de 1e plaats. We besloten echter om naar binnen te komen om iets te veranderen aan het kart. Hierna ging het iets minder en werd ik terug gedrongen naar een 7e trainingstijd. Niet helemaal goed dus, maar ik voelde dat het wel goed zat.

Kwalificatie: Ik besloot samen met Carlo Postulard even te wachten en pas na 5 ronden de baan op te gaan en zo samen een snelle ronde neer te zetten. We reden 1 opwarm ronde en toen moesten de tijden er komen. De 1e vliegende ronde was iets minder maar ik voelde dat de 2e een super ronde was. Ik wachtte een rondje en liet de banden afkoelen waarna ik nog een poging deed een snellere tijd neer te zetten. Dit mislukte en toen ben ik de pits in gereden. Ik liet een tijd van 54.11 noteren, wat genoeg bleek te zijn voor de pole-position. De 2e tijd was voor de Oostenrijker Morgan Weber, voor Carlo Postulard en Jos Verstappen die wat problemen kende.

1e kwalificatie heat: De eerste keer met dat ik met een ICC op pole mocht vertrekken. Na 2 opwarmronden kwam de start, deze was niet zonder problemen. Verschillende rijders maakte een overduidelijk valse start. Ik kwam niet zo heel lekker weg en lag op een 5e positie. Ik was snel voorbij aan de nummers 3 en 4. Jos lag op kop, deze was echter te ver om nog in te kunnen halen. De nummer 2 had een valse start gemaakt en is wist dat deze dus terug gezet ging worden. Ik besloot om mijn banden te sparen en genoege te nemen met een 2e plek in deze serie.

Zondag

Warm up: De baan was nog een beetje koud van de nacht ervoor maar de grip was erg goed. De tijden kwamen langzaam maar zeker in de 53. Het kart voelde erg goed aan en de moter liep super. Ik zat de hele sessie bij de top 3. Uiteindelijd draaide Morgan Weber de snelste tijd, Jos zette een 2e tijd neer en ik vlak daarachter een 3e. De tijden van de top 3 zaten binnen een tiende van een seconde.

2e kwalificatie heat: Ook nu weer op de 1e rij vertrekken. Mijn start was deze keer super. Ik nam de leiding, maar in de 1e bocht kreeg ik een duw van de kampioen van 2006, Stemper. Hierbij gingen we samen van de baan en moest ik als laatste vertrekken. De snelheid zat er ook deze heat weer goed in en ik ging zonder moeite naar voor toe. Ik strande op een 8e positie. Door dit alles waren mijn banden iets meer gesleten dan waneer ik voorin mee had kunnen rijden. De 2 heats opgeteld mocht ik als 4e in de Pre-finale vertrekken.

Pre-finale: Ik starte weer erg goed, maar in de 1e bocht werd ik naar buiten gedrongen. Ik kwam op een 5e plek te legen. Het duurde maarliefst 4 ronden voordat ik Stephane Stemper voorbij was. Toen kon ik op jacht naar kop. Bij het inhalen van Pecasse ging het echter mis, met uikomen van de bocht kwam deze niet goed weg waardoor ik er tegen op reed. Deze spinde hierdoor en ik kon er niet meer omheen. Dit betekende einde race. Jammer, want mijn tijden waren beduidend sneller dan de rest.

Finale: Door het uitvallen in de Pre-finale moest ik nu als allerlaatste vertrekken. Ik wist dat ik de snelste was, en ook dat ik naar voren kon. Bij de start was ik super uit de startblokken weg. Gelijk 3 rijen voorbij en de jacht kon verder. Ik was ruim de snelste op de baan en kon zo ook zonder problemen naar voor toe rijden. na 10 ronden lag ik op een 5 positie! Voor mij zaten Carette en Stemper, op Carette maakte ik 2 inhaalacties, maar deze gooide de deur dicht. Met aanremmen van de chicane maakte deze echter een foutje en ik kon ervoorbij. Met nog 4 ronden te gaan lag ik op een 4e plek. Jos en Carlo waren iets te ver weg, maar Stemper lag een meter of 10 voor me. Aangezien ik ruim sneller was reed ik dit gat binnen een halve ronde dicht en kon de aanval beginnen. Dit was echter niet mogelijk, Stemper bleef helemaal aan de binnenkant van de baan rijden. Na vaak proberen heb ik deze een tikje in de laatste bocht gegeven en was het 1, 2 en 3 voor Pex Racing!

 

Yard Pex