2e Open Belgisch kampioenschap Mariembourg

 

Donderdag: Omdat ik nog nooit op Mariembourg met een ICC gereden had ging we al donderdag morgen naar de baan om te trainen. Ze hadden een beetje regen voorspeld maar die bleef uit tot 's avonds. De hele dag hebben we kunnen testen en het ging erg goed. De baan was echter erg vuil en er lach weinig grip. Het afstellen was dus lastig omdat de baan steeds veranderde naarmate er meer grip kwam.

Vrijdag: tot 12 uur kon je vrij traien maar 's nachts had het geregend en de baan was vochtig we besloten te wachten tot na de middagpauze. De klasses werden opgesplitst en we hadden 4 trainingen van ieder 20 minuten. Ook nu zat ik goed bij de kop. Mijn tijden waren gelijk aan de snelste en het kart voelde erg goed. Ik had er veel vertrouwen in.

Zaterdag

vrije training: De baan was droog en de snelle tijden konden komen. Ik zat ook nu weer voorin. Thuisrijden Benoit Pecasse draaide de snelste tijd, Jos was iets trager(slechts een paar honderste) en ik volgde op 1 tiende van de snelste tijd.

Kwalificatie: De banden sleten heel erg hard op Mariembourg. Ik kon de dus niet te veel rondjes rijden, ik wilde mijn banden immers sparen zodat ik goede banden voor de finale had. Ik reed 3 snelle ronden, waarvan in de snelste een foutje zat. Dit foutje kwam me duur te staan. Ik draaide een 4e tijd op 1 tiende van de pole. De pole had er dus in gezeten maar helaas.

1e serie: Ik mocht aan de buitenkant op rij 2 vertrekken. Niet erg gunstig in Mariembourg. Mijn start was niet geweldig en ik verloor 1 plekje. De kop bleef dicht bij elkaar en ik kon na een ronde of 4 ook aansluiting vinden. Ik kon echter geen aanhalpoging wagen en finishte als 5e in deze serie.

Zondag:

1e vrije training: Het was 's nachts gaan regenen, de baan was nat en we moesten de 1e training op regenbanden aanvangen. Dit verliep niet goed. Reed voor het eerst in de regen op Mariembourg. Het was dus even wennen.

2e Serie: Ik mocht door de 5e plek van zaterdag op P5 vertrekken. Dit was erg gunstig in Mariembourg. Het ging nu iets beter dan in de vrije training. In het begin verloor ik nog enkele plaasten. Maar naarmate de race vorderde ging ik steeds harder in de regen. Ik kon veel plekken goedmaken en kwam uiteindleijk als 6e over de eindstreep.

Pre-finale: De baan was immidels voledig opgedroogd en de zoon scheen. Er kwam, doordat er veel rijders bij de andere klassen waren veel rubber op de baan. Ik wist dat ik hier erg snel in was en had er het volste vertrouwen in. Ik starte op de 3e rij aan de binnenkant. De start was goed en ik kon mijn positie behouden. In het begin was ik niet veel sneller dan de rest maar ik wist dat de meeste hun voorbanden snel kapot zouden rijden. Ik besloot een paar ronden te wachten, en na een paar ronden pakte ik Belgisch kampioen Stemper. Niet veel later was ook Thiery Delre aan de beurt. Jos en Pecasse waren iets te ver weg om nog naar toe te kunnen rijden. Ik kon wel nog snelste ronden draien.

Finale: Ik had een gunstige startplek dit keer. rij 2 aan de binnenkant. De start was echter niet zo goed. Ik verloor een plekje en lag op P4. Het gevecht om de kop was hevig en na enkele ronde deed Pecasse een slechte inhaalactie waarbij hijzelf en Jos even naast de baan kwamen. Ik kon hiervan profiteren lag op P2. Maar Pecasse kon snel weer aansluiten en wist mij in te halen. met nog 10 ronden op de klok haalde ik Stemper in en lag weer 2e. Ik was sneller dan Pecasse maar doordat deze verdedigde was et bijna onmogelijk om er voorbij te komen. Ik heb de rest van de race aan de bumper gehangen maar kon geen gaatje vinden om in te halen. Ik besloot te wachten en een laatste actie te doen voor de finish. Met opkomen van het lange rechte stuk kwam ik uit de slipstream en kwam gelijk met Pecasse over de finish. Het verschil was 0.005 in het voordeel van Pecasse. Deze werd echter 10 seconde terug gezet vanwege onsportief rijgedrag. Dit leverde mij de 1e overwinning van seizoen 2007 op!!!

 

Yard Pex