na een geweldige overwinning vorige week in de ICC bij het Belgisch Kampioenschap zou ik eigenlijk 2 maanden geen race meer hebben. Daarom heb ik de 4e ronde om de Belgische Max Challenge meegereden in de klasse Max senior.

Zaterdag: sinds de laatste wedstrijd van voorig seizoen(BK Mariembourg) had ik niet meer in een rotax max gereden. Het was dus even aanpassen in begin. 's Morgens waren mijn tijden erg goed, ik zat goed voorin. De baan was nog een beetje glibberig en naarmate er meer grip kwam ging het minder. Mijn monteur, Ruud Cox, en ik hebben erg veel getest die dag om de juiste set-up te vinden. Aan het einde van de dag zaten we nog steeds bij de snelste.

Zondag

1e vrije training: Nadat iedereen gestart was ben ik als laatste de baan op gereden om een vrije ronde te krijgen. Ik voelde dat het moelijker ging dan zaterdag, de baan was warmer en er kwam steeds meer grip. Ik kon nog enkele ronden achter Mike Joossens blijven rijden maar moest toch afhaken. Ik kon een tijd van 56.4 rijden, goed voor een 3e tijd. Dit was echter niet erg goed, de snelste draaide namelijk 55.9.

Tijdtraining: Er was weer meer grip op de baan gekomen en de temperaturen liepen hoog op. Ik had erg veel problemen in de bocht waardoor de moter niet goed uit de bochten weg trok. Mijn tijd was nu een stuk langzamer, namelijk 56.9. Dit leverde mij een slechte 13e plek.

Race 1: Ik mocht op rij 7 aan de binnenkant starten. Ik starte goed maar door het rammen van andere in de 1e bocht verloor wat plaatsten. Ik was binnen een mum van tijd opgeschoven naar voor. Ik lag op P7 toen ik een inhaalactie deed. Ik werd echter een bocht later van de baan geduwd waardoor terug viel naar plek 11, waar ik ook geindigd ben.

Race 2: Vanaf P11 kon ik een inhaalrace gaan beginnen. De snelheid zat er dit keer iets meer in. Ik kon opklimmen naar P9. Mijn tijden waren dit keer net zo goed als die van de rijders op de 5e plek.

Race 3: Ik mocht als 9e vertrekken voor de finale. We hadden de set-up weer veranderd in de hoop dat het dit keer sneller zou gaan. En dat ging het! Na een goede start en een paar super acties kwam ik al na 2 ronden op de 6e positie te liggen. Ik voelde dat het goed zat en kon het gat met de kopgroep dichten. Eenmaal aangekomen bij de kop deed Joram van Winkel een actie op de nummer 3 Nelson vd Pol. Deze actie mislukte en Joram kwam in botsing met Micheal Cool. Ik kon nog ontwijken, maar achter mij kon Roy Curfs er niet meer om heem waardoor er een grote crash kwam. Mijn ketting was hierbij eraf gelopen en ik moest mijn race beeindigen.

De eerste wedstrijd weer terug in de rotax max ging dus niet zo heel erg goed. Pas in de finale had ik de snelheid er goed inzitten. Helaas ging het toen mis. De volgende race om de Belgian Max Challenge is op 1 Juli op de baan van Micheal Schumacher, Kerpen.